top of page

Важно е да знаете!

Какво е холистична медицина?

Холистичната медицина е лечебна практика, датираща от 200 г. пр. н. е. и има много писмени доказателства в подкрепа на това. Страните от Близкия изток, в които е развита, най-новото лечение е биоенергийната терапия. Холистичният начин на лечение се отнася до философия, вярващата, че трите основни елемента в човека са: ум, тяло и дух. Всичко на този свят е енергия. Холистичната медицина тълкува болестите и уврежданията като дисбаланс между тези три съставни части на всеки индивид. Именно затова те трябва да се които трябва се лекуват успоредно и трите , за да се постигне добро здраве.

Какво е биоенергия?

Древните наричат енергията, която ни заобикаля с името „чи“ или жизнена сила. Лечението с биоенергия използва тази заобикаляща енергия във връзка с нашата собствена, за да спомогне за оздравителния процес на тялото. Биоенергията не може да нарани човек по никакъв начин, а единствено само да помогне и да го изцели.

Какво представлява лечението с биоенергия (биоенергийна терапия)?

Лечението с Био-енергия е неинвазивна терапия, обхващаща всички аспекти на човек – тяло, ум и дух. Действието й не е само нежно и просто, но и ефективно. Този алтернативен метод за лечение, осигурява дълбока релаксация. Този вид терапия действа освежаващо, но и подмладяващо. Главният резултат е, че се възстановява имунния баланс, което прави тялото способно да се самолекува.

Защо се получава дисбаланс в организма?

Емоциите влияят пряко на биоенергийното поле на всеки един от нас. Причината за отключване на по-голямата част от тежки заболявания е свързано с негативизма, начина на живот и некачествената храна, която поглъщаме ежедневно. Страхът и съмненията могат да повлияят на здравето и имунната система. Точно в тези болезнени моменти се разболяваме. Болестите са знак за енергиен дисбаланс в тялото.

Холистичните методи с био-енерголечение дават забележителни резултати при:

 • хронични заболявания - астма, ХОББ, атеросклероза, Диабет Тип 2;

 • дегенеративни – артрозни заболявания, остеопороза, дискова херния, сколиоза, остеохондроза, увеличена простатна жлеза;

 • автоимунни заболявания – тиреоидит на Хашимото, множествена склероза, ревматоиден артрит/ шипове, лупус, болест на Крон, болест Бехтерев;

 • повтарящи се състояния – хроничен бронхит, хроничен цистит и др.

 • неврологични проблеми – паник атаки, депресия, безсъние, страхова невроза и др.

 • хормонални нарушения – импотентност при мъжете, липса на фертилност при жените, поликистоза на яйчниците;

 • недиагностицирани случаи, болки от различно естество и др.

Биоенергийната терапия подпомага регенерирането и възстановяването на тъканите и имунните Т-клетки. Може да се прилага сериозно по време на възстановяване след заболяване, операция, инсулт, инфаркт, бременност и раждане.

Има много различни видове енергийна терапия. Разделят се на две основни групи:

 • Биоенергийно лечение чрез електромагнитни полета.

Това са светлина, магнетизъм и звук. Използването им е естествено, което ги прави лесни за измерване, но са слабо и бавно въздействат.

 • Биоенергийна терапия чрез „ лечебно докосване“.

Тя „е предназначено да повлияе на енергийните полета, за които се твърди, че обграждат и проникват в тялото“. Тези терапии са предназначени за бързо и пълно възстановяване на организма.

Всеки човек има индивидуално ДНК и е уникален по същност, със строго индивидуални проблеми и точно това е голямото предимство на този вид терапия. При нея се подхожда към пациента строго индивидуално, спрямо неговите нужди.

Какъв е методът на лечение на Биоенерготерапевтът Марин Минчев?
 

В клиника Health Master използваме биоенергийната терапия, чрез „лечебно докосване“. Този вид на биоенергийно лечение се състои в това, че даденият биоенергиен терапевт полага ръце върху човешкото тяло и спрямо установяване на дадения проблем, холистикът Марин Минчев вдига своето енергийното вибрационно ниво и така успява да го възстанови, за да се постигне отново баланс в организма.

Биоенерготерапевтът Марин Мирчев е световно признат феномен като има дългогодишен опит в лечението с биоенергия. Той е надарен с тази сила от рождението си и е последовател на холистичния подход във възстановяването на здравето. Феноменът Марин Минчев, разглежда човек като комплекс от взаимосвързани енергийни системи, които трябва да функционират в баланс. Неговият начин на лекуване може да се обясни по този начин:

 1. Марин Минчев, поставя ръце върху конкретни зони от човешкото тяло, които са засегнати.

 2. Тялото на енерготерапевтът действа като проводник, който насочва енергията към частите на тялото, които се нуждаят от лечение. Целта е да възстанови органите, ставите и да премахне блокажите, като позволи на енергията да тече по-свободно през тялото.

 3. Така успява да стимулира имунната система и да засили лечебния процес.

 4. Възстановява изгубената енергия (там където се усеща болка) в дадените части на тялото. Така болката и дискомфорта изчезват.

Биоенергийната терапия, която извършва Лечителят Марин Минчев е безопасна, неинвазивна (безкръвна), безоперативна, без облъчване и безболезнена за пациента.

Какво представлява диагностиката/терапията?
Марин Минчев извършва подробна диагностика целият организъм, за да локализира първопричинния сигнал, който е отключил съответното заболяване. Лечебният сеанс протича в 5 етапа:

ПРИ ДИАГНОСТИКА

1. Времетраенето на диагностиката е между 30 мин. и 1 час като се започва с кратко интервю с пациента - как се чувства в момента и какви притеснения има за собственото му здраве.

2. По време на диагностиката, терапевтът прави връзка с енергията на пациента и локализира засегнатите места. Води се диалог, в който се споделя цялата информация, която научава Лечителят за конкретния пациент.

3. Сеансът завършва с кратък разговор, за да се гарантира, че пациентът е разбрал кои са неговите: здрави, болни и енергийно увредени органи.

4. След това биоенергийният терапевт дава индивидуални препоръки, които са препоръчителни да бъдат изпълнявани от пациента.

5. Пациентът има личен ангажимент да спазва препоръките за възстановяване и подготовка на организма за терапия. Нужно е в 20 дневен срок, да встъпи в първа терапия, за стартиране на оздравителния процес.

ПРИ ТЕРАПИЯ

1. При започнала лечебна терапия, всеки сеанс стартира с интервю и се прави оценка на напредъка след предишната сесия. Времетраенето е индивидуално.

2. След интервюто, биоенергийният терапевт започва да работи с тялото на клиента, като поставя ръце върху съответните части на тялото. Целта е нормализиране първо на духовното тяло и после на  физическото тяло.

3. По време на сеанса клиентът остава напълно облечен и сяда на удобен стол или лежи на масажно легло.

4. Сеансът завършва с кратък разговор, за да се гарантира успешният оздравителен процес.

5. Важно е пациента да изпълнява стриктно дадените съвети, защото те са строго индивидуални за всеки човек и са определени съобразно неговото състояние, здравословни проблеми, ДНК и етапа му на оздравяване.

bottom of page